Ligt de rok al klaar?

Het is bijna zover: het feestelijke welkomweekend. Iedereen is daarbij Welkom. Er is van alles te doen. Onder andere zijn er de Highlandgames. Waarbij we wel verwachten dat de mannen onder ons overeenkomstig de dresscode zullen verschijnen. Er ligt vast nog wel ergens een tafelkleed of oude rok van oma. (Een theedoek dekt de lading waarschijnlijk niet).

We hopen in dit weekend te genieten van elkaars gezelschap, de groene omgeving bij Sjaak en Bea, de dieren, sport en spel, speelgelegenheid voor kinderen, de barbecue, openluchtdienst, en nog veel meer. En in dat alles weten dat we verbonden zijn door Gods genade en trouw aan mensen.  

Dit seizoen hebben we gekozen voor het thema Gunnend Geloven, met twee betekenissen:

Geloven gun ik aan iedereen om me heen, ook aan mijn buurman of -vrouw, of mijn broer of zus die al zolang niet meer naar de kerk gaat.  

Geloven doe jij op jouw manier en dat gun ik jou. Voorbeeld: we kunnen ons hart verloren hebben aan de Psalmen of juist ons hart ophalen bij een Opwekkingslied of Taizé. Het één is niet meer of minder dan het ander. Kunnen we elkaar ruimte geven om Jezus Christus te volgen ook al verschilt de uitvoering?

Kortom: Gunnend Geloven! Hierover kunnen we alleen praten omdat we een Gunnende God hebben. Genadig, is Hij, van dat kostbare geschenk mogen we uitdelen. 

 

Genade en vrede

zij u van de Vader;

als u tot Hem nadert,

dan nadert Hij u